Skip to main content

STRESS EN BURN-OUT COACHING

voor ondernemers

Ondernemer zijn en burn-out

Jij bent ondernemer. Jouw bedrijf draait om jou en je kunt het je dus ook niet permitteren om uit te vallen. Je kunt nu eenmaal niet even op de pauzeknop drukken, of je opdrachtgever vragen om te wachten tot het weer wat beter met je zal gaan. Nee, het werk gaat altijd maar door, ook als jij stress of een burn-out ervaart.

Je voelt je erg vermoeid, ervaart veel stress, hebt weinig energie en de fun ontbreekt in je leven. Je kunt je slecht concentreren en je merkt dat de meest simpele handelingen uit je tenen moeten komen. Je ervaart te weinig tijd om al het werk gedaan te krijgen en je hebt niet voldoende rust om weer op te kunnen laden. Je bent compleet de grip kwijt op je situatie en je weet niet meer hoe je verder moet.

Wie is deze vrouw? Je herkent jezelf niet meer.

Misschien denk je dat door steeds een stapje harder te gaan lopen het gevoel vanzelf wel weer over zal gaan. Maar dat is zeker niet het geval. Het is belangrijk om NU in actie te komen en hulp in te schakelen. Het kan namelijk zijn dat je last hebt van overspannenheid wat kan leiden tot een burn-out.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een reactie van je lichaam en geest om aan te geven dat je uitgeput bent. Dit gebeurt als langdurige stress aan blijft houden en de stresshormonen het lichaam niet meer verlaten.

De meest voorkomende burn-out klachten

De meest voorkomende burn-out klachten zijn spanningsklachten, zoals:

 • Vermoeidheid
 • Emotioneel zijn
 • Weinig energie hebben
 • Alles voelt moeilijk 
 • Concentratieproblemen
 • Geheugenproblemen
 • Slecht of onrustig slapen 
 • Piekeren
 • Je hoofd lijkt altijd AAN te staan

Maar een burn-out heeft ook alles te maken met het gevoel het overzicht en grip op de situatie te verliezen en je machteloos voelen. Doordat er veel zaken in je leven zijn die jou veel energie kosten loop je batterij leeg en laadt deze niet meer voldoende op. Zo start je elke dag opnieuw in het rood.

Lichamelijke symptomen bij burn-out

Ook kun je lichamelijke symptomen ervaren, zoals: 

 • hoofdpijn
 • duizeligheid
 • misselijkheid
 • hartkloppingen
 • opgejaagd gevoel
 • zweten

Herken je deze symptomen en heb je het gevoel dat je misschien in een burn-out zit? Dan wordt het NU tijd om in actie te komen en een burn-out coach in te schakelen. Want hoe langer jij wacht met hulp inschakelen, hoe langer je herstel zal zijn.

Als burn-out coach help ik jou om weer te herstellen. Tijdens een intensief 3 maandelijks traject brengen we in kaart hoe jouw burn-out is ontstaan en leer je praktische tools die ervoor gaan zorgen dat jij grip krijgt op je stressgevoelens.

Mocht het nodig zijn dat je voor nu wat taken uit moet besteden dan zoek ik voor jou een passende oplossing. Zo krijg jij alle tijd om je te focussen op je eigen herstel en zul je snel weer op de been zijn.

Doel van dit burn-out traject

Het doel van dit burn-out traject is om ervoor te zorgen dat jij leert te ontspannen en om minder stress te ervaren. Dit doen we terwijl je ook nog werkt. Je kunt je het tenslotte niet veroorloven om ziek te zijn.

Dat doen we wel op een manier waarin je ook rust en ruimte creëert om te herstellen. Je ontwikkelt een nieuw werkritme die beter bij je past en aansluit bij jouw gewenste leven.

Het traject is geschikt voor ondernemers die merken dat ze veel stress ervaren wat hun dagelijkse leven negatief beïnvloedt.

Na dit traject weet jij precies waar je grenzen en valkuilen liggen. Je hebt meer grip op je stress gedachten en kunt beter luisteren naar je lichaam. Door een betere manier te leren om om te gaan met stress ervaar je meer ontspanning in het ondernemerschap. 

Stress en burn-out coaching traject

€3795

Duur: 4 maanden

Intensief 4 maandelijks coaching traject met jouw stress- en burn-out coach Miranda de Groot.

De mogelijkheid bestaat om gecoacht te worden in je eigen omgeving.

Inclusief half jaar nazorg.

Ik wil graag hulp!