Skip to main content

Misschien herken je het wel; af en toe ben je even helemaal het plezier in je bedrijf kwijt. Je raakt de verbinding kwijt met jezelf en je bedrijf waardoor het meer begint te voelen als ‘moeten’ dan als ‘willen’. Het ondernemen gaat nu eenmaal ook niet altijd in één rechte lijn naar boven, onderweg stuit je wel eens op hobbels. Maar die hobbels zijn er juist om je te laten groeien, om steeds weer een stapje verder te komen als mens en ondernemer.
Toch is plezier hebben in dat wat je doet wel heel erg belangrijk. Hier volgen een aantal tips om meer plezier te kunnen ervaren.

Identificeer je passie
Ga na waar je echt gepassioneerd over bent binnen je bedrijf. Identificeer de aspecten die je energie geven en waar je blij van wordt. Richt je op deze gebieden en probeer ze te vergroten in je dagelijkse werkzaamheden. Where focus goes energy flows!

Stel doelen en vier successen
Stel duidelijke en haalbare doelen voor jezelf en je bedrijf. Wanneer je deze doelen bereikt, vier dan je successen en beloon jezelf. Het vieren van mijlpalen kan je motiveren en een gevoel van voldoening geven. Niet meteen weer door naar het volgende, maar echt even stilstaan bij wat je hebt bereikt en jezelf daarvoor complimenteren. Hiermee geef je je brein het seintje dat je goed bezig bent.

Creëer een positieve werkomgeving
Zorg voor een positieve werkomgeving waarin je je comfortabel en geïnspireerd voelt. Omring jezelf met mooie spullen waar je blij van wordt. Werk jij veel vanuit huis, dan is het ook goed om af en toe naar een nieuwe omgeving te gaan waar andere positieve mensen zijn. Mensen met wie je kan sparren en door wie jij je kunt laten inspireren. Denk bijvoorbeeld eens aan de Powergroep of Bites en Business.

Vind balans tussen werk en plezier
Zorg voor een gezonde balans tussen werk en plezier. Plan tijd in voor ontspanning, hobby’s en tijd doorbrengen met dierbaren. Het nemen van pauzes en het nemen van tijd voor jezelf zal je energie vernieuwen en je helpen om meer plezier in je bedrijf te ervaren.

Leer van uitdagingen
Bekijk uitdagingen en tegenslagen als leermomenten. Weerstand is leerstand. Probeer er lessen uit te halen en gebruik ze als kansen voor groei en ontwikkeling. Een positieve mindset helpt je om het plezier in je onderneming te behouden, zelfs tijdens moeilijke momenten.

Werk aan persoonlijke ontwikkeling
Investeer in je persoonlijke ontwikkeling en blijf leren. Neem deel aan trainingen, workshops en netwerkevenementen die je helpen groeien als ondernemer en mens. Het vergroten van je kennis en vaardigheden kan je enthousiasme en plezier in je bedrijf vergroten. Daarnaast vergroot je je netwerk wat altijd waardevol is.

Doe waar je goed in bent
Identificeer je sterke punten en richt je op activiteiten waar je goed in bent en die je plezier geven. Besteed waar mogelijk taken uit die niet bij je sterke punten passen, en waar jij je energie aan verliest zodat je je kunt richten op wat je echt leuk vindt en waar je succesvol in bent.

Neem tijd voor zelfzorg
Vergeet niet voor jezelf te zorgen. Zorg voor voldoende slaap, beweging en gezonde voeding. Neem regelmatig pauzes en reserveer tijd voor ontspanning en self-care. Een gezonde en evenwichtige levensstijl zal je energieniveau verhogen en je helpen om meer plezier te ervaren in je bedrijf.

Onthoud dat plezier en succes hand in hand kunnen gaan. Ondernemen is niet perse hard werken. Door bewust te focussen op het vergroten van plezier in je bedrijf, kun je niet alleen je persoonlijke voldoening vergroten, maar ook de algehele groei en succes van je onderneming bevorderen.

Ben jij er ook aan toe om je bedrijf zo in te richten dat het je meer plezier geeft en jij je kunt focussen op die onderdelen waar jij goed in bent en blij van wordt? Zodat het allemaal meer ontspannen en vanzelf gaat? Boek eens een gratis inspiratiecall, ik maak graag kennis met je om te zien wat ik voor jou kan betekenen.

Leave a Reply