Skip to main content

Ontspannen ondernemen is als afvallen
Je kent het wel: de zomer staat voor de deur, je moet weer uit de kleren en je merkt dat je nog niet bepaald bikiniproof bent. Je wordt niet echt blij van je spiegelbeeld en je besluit: dit ga ik anders doen. Ik ga 15 kilo afvallen! Je telt de weken tot aan je geplande vakantie, nog 14 weken te gaan. Dat betekent ongeveer een kilo per week, dus dat moet lukken. 

Je hebt het helemaal uitgedacht:

  • je gaat 1200 kcal per dag eten
  • suikers zijn uit den boze
  • en voor het gemak skip je ook maar de koolhydraten, gaat het vast nog sneller van.
  • uiteraard mag elke dag sporten ook niet ontbreken 

Zelfvoldaan kijk je naar je plan en denkt I’ve got this! 

De eerste week maak je een flitsende start, je valt ruim een kilo af en het voelt fantastisch. Niks komt tussen jou en je plan. 

Week twee gaat iets minder hard, je had een etentje waar je echt niet onderuit kon. En ja, als je uit eten gaat eet je natuurlijk ook gewoon waar je zin in hebt. Anders is het ook maar zonde van je geld en je wilt ook niet ongezellig doen. 

De volgende dag weer oppakken valt een beetje tegen.

Je merkt dat je ook wat sjagerijnig wordt van dit gelijn. Je hebt continu honger en koppijn van het afkicken van de suikers. Je merkt dat ze je thuis ook wat uit de weg gaan. Je bent nu niet bepaald de gezelligste. 

Er ontstaan al wat scheurtjes in je plan. Dit is ook gewoon niet vol te houden. Op een dag ben je er helemaal klaar mee. Je staat bij de AH en dan zit er zomaar een beker ijs en een reep chocola in je mandje. Die werk je beide zonder pardon naar binnen tijdens het bingen van je favoriete Netflix serie. 

Op dat moment leek het een goed idee, want je had het tenslotte verdiend. Maar als je de volgende dag op de weegschaal staat heb je zoveel spijt. Die kilo die je kwijt was zit er weer dubbel bij. Ondertussen heb je geen 14 weken meer, maar nog maar 10.

De moed zakt je in de schoenen….

Hoe ga je dit voor elkaar krijgen?

Ondernemen is ook een beetje als afvallen.

You need a plan, oftewel je hebt een business strategie nodig.

Maar dan wel een haalbare strategie en het liefst eentje die zo simpel mogelijk is. 

Ik zie het bij veel ondernemers gebeuren. Steeds weer stappen ze in dezelfde valkuil. Ze zitten boordevol ideeën en proberen steeds wat nieuws uit. Het probleem is alleen dat ze teveel tegelijk doen. 

Zo delen ze hun content op vier verschillende platformen. Ze delen alleen niet consequent, waardoor het niet echt een succes is. 

Ook hebben ze vier verschillende programma’s. Je wilt tenslotte al je klanten wat aanbieden. Uiteraard heb je ook een online programma voor je passieve inkomen. Een beetje ondernemer heeft tenslotte een online programma. Probleem is alleen dat er geen hond op afkomt. 

Door teveel te willen doen doe je de dingen juist maar half, en dat werkt niet. Het enige dat het oplevert is een hoop frustratie. En daar zit je nu net niet op te wachten. 

Ik ben zelf groot voorstander van KISS. Keep it stupid simpel. KISS is wat mij betreft ook de weg naar ontspannen ondernemen. 

Maar wat bedoel ik hier nu precies mee?

Ik ben van mening dat wanneer je je business zo simpel mogelijk inricht, je veel duidelijker weet waar je je op moet richten en dat dan ook met de volle focus kunt doen. Wanneer de basis eenmaal goed staat, kun je verder gaan uitbouwen. 

Het grote voordeel is dat jij zo ontspannen kunt werken, een duidelijke business strategie hebt en precies weet welke stappen je moet gaan zetten. Daarnaast weet jouw klant precies weet wat ze bij jou krijgt. Een heldere boodschap brengt jou ook precies de klanten die bij je passen en waarmee je wilt werken. Doordat je een duidelijke strategie hebt, doe je ook vooral een hoop dingen NIET, wel zo relaxt. Dat biedt ook ruimte om op te schalen en je omzet te verhogen.

Consequentie is het sleutelwoord. 

Even terugkomen op het afvallen; wanneer jij consequent een aantal dingen anders doet in je leefstijl kan het niet anders dan dat dat uiteindelijk resultaat gaat geven. Belangrijk is alleen wel dat je ook hier kiest voor een simpel plan. Niet 5 dingen veranderen, maar gedoseerd opbouwen. Dus bv 1500 cal per dag eten gecombineerd met elke dag een fijne wandeling. Wanneer je dat eenmaal goed onder de knie hebt ga je bv verder met intermitted fasting of pak je het hardlopen weer op. Veel overzichtelijker en meer kans op resultaat. Het fijne is ook dat jij veel meer in de regie zult zijn, en als er iets lekker voelt bij afvallen dan is het regie hebben. Jij bepaalt hoe je het gaat doen. 

De regie hebben over je eigen business is ook super belangrijk en dat is dan ook een van de onderdelen van mijn DROOM formule. Wanneer jij echt aan het roer staat geeft dat zoveel rust en overzicht. En dat werkt helemaal door in je hele zijn. Dingen gaan dan veel moeitelozer en meer in flow. 

Ben je nu n.a.v. dit blog geïnspireerd geraakt en wil jij ook wel aan de slag met het versimpelen van je business? Maak dan eens een afspraak voor een match call. Ik vertel je dan precies wat je kunt verwachten als we samen gaan werken. 

Ontspannen groet,

Miranda

Leave a Reply